Membres
Francesc Serratosa Casanelles (Investigador principal)
Francesc Serratosa és catedràtic d'informàtica del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. És investigador principal del grup de recerca AGAUR 2021SGR-00111: "ASCLEPIUS: Smart Technology for Smart Healthcare" i actualment lidera dos projectes europeus: SbD4Nano (H2020-NMBP-TO-IND -2019-862195) i NanoInformaTIX (H2020-NM). -14-2018-814426). Realitza investigacions en visió per computador, aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial aplicada a la biotecnologia i l'aqüicultura. Ha dirigit onze tesis doctorals. Ha publicat més de 170 articles i 4 patents. Ha estat inclòs entre el 2% dels científics més influents.
Susana Álvarez Fernández
Professora titular d'universitat d'Informàtica del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Ha participat en diversos projectes nacionals, alguns d'ells al Centre de Visió per Computador (CVC). La seva tesi doctoral es va centrar en l'anàlisi de textures i va desenvolupar una nova representació de textures de color aplicades a la recuperació d'imatges. Especialista en temes relacionats amb la Visió Artificial i el Reconeixement de Patrons, tots dos pertanyents a l'àmbit de la Intel·ligència Artificial. En els últims quatre anys, la direcció de la seva investigació ha canviat cap a la teoria de la concordança de gràfics i la representació de gràfics amb xarxes neuronals.
Fran Casino Cembellín
És investigador postdoctoral al Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV i del Centre de Recerca Athena (Atenes, Grècia). Es va doctorar en Informàtica per la URV l'any 2017 amb el premi a la millor tesi. Va realitzar diverses estades a institucions de recerca internacionals com ISCTE-IUL (Lisboa, Portugal) i la Universitat del Pireu (Pireu, Grècia). Ha participat en diversos projectes nacionals i internacionals amb tasques diverses com la redacció de propostes, la coordinació, la recerca, el desenvolupament, la prova i validació i la difusió. La seva recerca és interdisciplinària i combina diferents camps de coneixement amb tecnologies disruptives. Algunes paraules clau relacionades amb la seva investigació són reconeixement de patrons, seguretat cognitiva, gestió de dades, privadesa, cibercrim i investigacions digitals, sistemes de recomanació, cadenes de subministrament i blockchain. Ha publicat més de 60 articles en congressos internacionals i revistes revisades per parells.
Maria Ferré Bergadà
És professora titular d'universitat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Es va doctorar en informàtica (2004) per la UPC. Els seus interessos de recerca han evolucionat des d'aplicacions de gràfics per ordinador i visualització de dades mèdiques fins a projectes que impliquen l'aplicació de la informàtica a la salut. Ha participat en projectes de telerehabilitació d'habilitats cognitives i programes de teleassistència per a pares de nadons prematurs, i actualment treballa en el desenvolupament d'una aplicació mòbil que promogui una salut mental positiva en cuidadors no professionals de pacients crònics.
Gerard Fortuny Anguera
És professor titular d'universitat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV des de l'any 2003. Es va llicenciar en matemàtiques per la Universitat de Barcelona l'any 1998 i es va doctorar per la Universitat Politècnica de Catalunya l'any 2009. La seva recerca se centra en la simulació de sòlids utilitzant el mètode dels elements finits, en particular el cos humà.
Joan Herrero Sabartés
És professor titular d'universitat del Departament d'Enginyeria Química de la URV des de l'any 1998. Es va llicenciar en química industrial per la Universitat de Barcelona l'any 1986 i es va doctorar a la mateixa universitat l'any 1992. Com a investigador postdoctoral, va treballar per un i un mig anys (1993-94) al Departament d'Enginyeria Mecànica de la UC Berkeley amb el professor Joseph A. C. Humphrey. Les seves àrees de recerca són la dinàmica de fluids computacional, solucions numèriques de sistemes PDE, sistemes dinàmics i modelització i simulació numèrica de problemes en biomecànica i enginyeria biomèdica.
Carme Julià Ferré
Professora agregada del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Va obtenir un doctorat en matemàtiques per la UPC i un doctorat en informàtica per la UAB. Actualment, les seves línies de recerca estan orientades a aplicar l'aprenentatge automàtic i l'aprenentatge profund a l'àmbit de la salut, ja sigui amb imatges o amb gràfics.
Josep M. López Besora
És professor titular d'universitat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la URV, on exerceix la docència des de 1990. Va obtenir el seu doctorat en Informàtica i Matemàtiques de la Seguretat per la Universitat Rovira i Virgili l'any 2018. La seva recerca se centra en la modelització i execució de simulacions computacionals en problemes d'enginyeria biomecànica.
Antoni Martínez Ballesté
És professor agregat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV des de l'any 2003. Es va doctorar en Enginyeria Telemàtica per la UPC l'any 2004. Especialista de postgrau a l'Espai Europeu d'Educació Superior (Fundació URV, 2006). Membre de l'IEEE. Investigador sènior del grup de recerca Smart Technologies (antiga Smart Health, URV) des del 2014. Investigador del grup Crises (Seguretat i Privacitat, 2001 a 2017). Professor visitant a la Universitat Marítima de Xangai (Xina, setembre de 2018) i LAAS-CNRS (Toulouse, França, estiu de 2004). Els seus interessos de recerca són l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació als serveis de salut i la millora de la qualitat de vida, des dels aspectes tecnològics (Internet de les coses, informàtica, seguretat de la informació) fins a aspectes ètics i de privadesa de les persones i la societat.
M. Àngels Moncusí
És professora titular d'escola universitària del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Es va doctorar en Informàtica (2006) per la UPC. La seva investigació ha evolucionat des del disseny de sistemes en temps real i la conservació d'energia fins a l'Internet de les coses. Contribueix activament a portar la tecnologia als nens i estudiants, especialment a les noies, introduint Arduinos i Raspberry Pi als cursos i conferències de secundària. En recerca, és experta en sistemes en temps real, xarxes de sensors i IoT.
Dolors Puigjaner Riba
És professora titular d'universitat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, on exerceix la docència des de 1991. Es va doctorar en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona l'any 2005. La seva recerca actual se centra en la modelització i simulacions computacionals en enginyeria biomecànica.
Agustí Solanas Gómez
És el cap del Grup de Recerca en Smart Technologies, Serra Hunter Fellow i professor agregat del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Es va doctorar amb distinció (A cum laude) en Enginyeria Telemàtica per la UPC l'any 2007. El 2012, va ser investigador visitant al Departament de Matemàtiques i Física de la Universitat de Roma Tre (Itàlia). El 2013, va ser investigador visitant al Departament de Matemàtiques de la Universitat de Pàdua (Itàlia). Les seves àrees de recerca són salut intel·ligent i cognitiva, seguretat cognitiva, anti-phishing, privadesa i intel·ligència artificial, en particular agrupació, reconeixement de patrons i computació evolutiva. Ha estat autor de més de 150 publicacions i ha donat diverses xerrades convidades a tot el món. Actua com a revisor extern de diversos Consells Nacionals d'Investigació Científica. Va ser inclòs entre el 2% dels científics més influents per Stanford.
Sarah Fadlallah
És becària predoctoral del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la URV. Va obtenir el màster en Intel·ligència Artificial i Seguretat Informàtica. Actualment està cursant el seu doctorat en models basats en gràfics per a la generació molecular i predicció de propietats. Els seus interessos són l'aprenentatge automàtic, les xarxes neuronals de gràfics, la visió per ordinador i la IA ètica.
Natalia Segura Alabart
És becària predoctoral del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la URV. L'any 2018 es va llicenciar en Biotecnologia per la URV i, posteriorment, el 2020, va obtenir el màster en Bioinformàtica per a Ciències de la Salut per la Universitat Pompeu Fabra. Els seus focus de recerca són l'aprenentatge profund de compostos químics com a gràfics, l'anàlisi d'algoritmes de clustering i l'optimització per a la filogenètica.